Hacker News nya API

Många av er följer säkert Hacker News , ett perfekt ställe att hitta intressanta IT-relaterade artiklar. Om ni inte följer Hacker News gör det så varnar jag er, börja på egen risk. Det är beroendeframkallande!

Det är många som skrapar Hacker News, en snabbsökning på GitHub så hittar man hela 42 repositories som stämmer in på beskrivningen “hacker news scraper”. Istället för att se det som ett problem att folk skrapar sajten och tar deras data, så ser Y Combinator (som ligger bakom Hacker News) det som ett problem att det är opålitligt att skrapa sajten. För att fixa detta så har de nu publicerat ett API som de själva säger should be a huge improvement for developers who had to rely on scraping the site for this info.

Med APIet så kan man få fram länkar, jobb, kommentarer och annat från Hacker News. Man kan även få fram information om enskilda användare. Intressantast är att man kan få live data (nästan real time) om uppdateringar för tex en länk eller för att få fram topp 100 länkarna just nu.

Många möjligheter alltså. Är detta API något ni tänker använda? Vad tänker ni i så fall göra?

Tack Patric Jansson för tipset om Hacker News nya API!