Missatsamtal API – undvik telefonförsäljare

Telefonförsäljare och andra man helst inte vill snacka med är ofta inte med på Eniro och Hitta, men på missatsamtal.se så kan man hitta vem det är som har ringt. Där kan man nämligen rapportera in misstänkta telefonförsäljare och se om andra har haft problem med samtal från ett givet nummer. Missatsamtal.se drivs av

Stefan Janson, och är en efterföljare till Leffeboy.com som hade en liknande ide, men utan användarnas hjälp att lägga till telefonnummer och uppdatera informationen.

Missatsamtal API

Missatsamtal API

När Stefan frågade vad användarna av missatsamtal.se helst ville ha så var ett REST API en av de saker som dök upp först, så han skapade ett API där man kan söka efter telefonnummer i missatsamtals databas. Man kan söka efter nummer baserat på antalet inrapporterade samtal inom ett visst antal dagar. Tillbaka kan får man en lista med alla telefonnummer som stämmer på sökkriterierna, antingen i textformat eller i ett format speciellt för open source IP-telefonisystemet Asterisk. Exempelvis så returnerar förfrågan http://www.missatsamtal.se/api/?numCalls=10&numDays=60&output=asterisk de nummer som har rapporterats minst 10 gånger de senaste 60 dagarna i ett format som kan importeras direkt in i Asterisk.

API endast för privat bruk

För tillfället är APIet endast till för privat bruk, mest för att Stefan vill testa APIet i liten skala för att ha en chans att förbättra det i lugn och ro. Framtidsplanerna är att man ska kunna få ännu mer information om ett telefonnummer, och kanske att man även kan rapportera in ett nummer via APIet. Förhoppningen är att APIet ska skapa nya användningsområden av missatsamtal som Stefan inte själv har tänkt på. Nackdelen enligt Stefan är att det är svårt att komma på en lösning som även håller ekonomiskt.

Tack Stefan för att du svarade så utförligt på mina mailfrågor och tack för en bra tjänst.