Lokala APIer från Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Umeå

Flera svenska städer har själv publicerat APIer, eller så har lokala universitet eller företag gjort det. Det finns 5 städer representerade i API-katalogen och de bästa städerna utifrån en API-synpunkt är Stockholm och Göteborg.

Stockholm

Det finns hela 13 APIer med data om Stockholm. Mest är det APIer från Open Stockholm där man kan komma åt information om huvudstadens befolkning, miljö, trafik, parkering och mycket mer. SL har också ett flertal APIer för reseplanering, störningsinformation och liknande. Det finns även API från Stockholm Film Festival, KTH och Debaser.

Göteborg

Precis efter Stockholm kommer Göteborg med 12 APIer. Det är framförallt Göteborgs trafikkontor som tillhandahåller en massa APIer, bla för parkering, trafikkameror, luftkvalite och cykelställ. Västtrafik erbjuder också en hel del, bla APIer för reseplanering och trafikstörningar. Dessutom har Västra Götalandsregionen har ett API för att hitta vårdenheter.

Malmö

Skånes ära försvaras av Malmö med 3 APIer. Ett av dessa, nämligen Malmöfestivalens API, ligger i skrivande stund väldigt bra till i omröstningen om Sveriges bästa API. Precis som i Stockholm och Göteborg så finns det ett API för den lokala kollektivtrafiken, nämligen från Skånetrafiken. Dessutom har Debaser även en klubb i Malmö.

Örebro & Umeå

Örebro erbjuder endast 1 API där delar med sig av kartpunkter. Det är endast 1 API, men å andra sidan så är det vunnit pris i Open Data Challenge. Även Umeå erbjuder 1 API, nämligen Umeå Universitets Hitta på Campus API.

Tyvärr är det inte så många svenska städer som har APIer som man kan förvänta sig, men det ska förhoppningsvis ändras inom snar framtid. Har jag missat några svenska städer eller regioner som har APIer? Lägg till detta API i API-katalogen eller nämn det i kommentarerna till detta inlägg. Glöm dessutom inte att rösta på era favorit-APIer i omröstningen om Sveriges bästa API!

Kartbild av roger4336 på Flickr.