Knuff.se API – håll koll på den svenska bloggosfären

Knuff.se indexerar tusentals svenska bloggar och gör det sedan lätt att snabbt få en översikt av vad bloggarna skriver om, och att söka efter bloggar som skriver om de mest udda intressen (som mashups). Knuff.se blev utnämnd till en av sveriges 100 bästa sajter 2007 av Internetworld. Med

Knuff.se APIet så kan man lätt få en lista på de senaste blogginläggen relaterade till ett speciellt ämne. APIet kommer i två versioner – en widget och ett RSS flöde.

Widget

Widgeten är ett snabbt sätt att inkludera knuff.se i din egen sajt eller blogg. Kopiera en javascriptsnutt från knuff.se och klistra in den I din egen kod. Om du vill ha en lista på de 3 senaste bloggarna som har länkat till mashup.se så använder du denna kod:

<br /> <script type="text/javascript" src="http://export.knuff.se/api/?u=mashup.se&n=3" charset="utf-8"></script><br />

Resultatet blir då:

Vill du iställer visa en lista på de 3 senaste blogginläggen som nämner order “mashup” så använder du denna kod:

<br /> <script type="text/javascript" src="http://export.knuff.se/api/?q=mashup&n=3" charset="utf-8"></script><br />

Resultatet blir då:

Det är också möjligt att definiera sin egen CSS för widgeten, vilket gör det väldigt lätt att ändra utseendet på den så att den passar perfekt in i din egen sajt. Se http://knuff.se/api/ för alla detaljer om widgetens parameterar. Om du inte är så tekniskt lagd (eller bara hälsosamt lat) så kan du också ta en titt på http://knuff.se/widgets/ – där anger du bara addressen till din blogg, klickar i vad du vill att widgeten ska innehålla och vips så har du en javascriptsnutt du kan kopiera för att få exakt den funktionalitet du vill ha.

RSS

Genom att använda Knuff.se APIet så kan du få ett RSS flöde som innehåller alla länkar till en speciall blog, alla blogginlägg om ett speciellt ämne eller alla inlägg med en speciell etikett. Ett perfekt sätt att enkelt hålla reda på vad som sägs om din egen blogg eller om ett ämne du är intresserad av. Exempelvis så innehåller RSS flödet med URLen http://knuff.se/rss/url/mashup.se nya länkar till mashup.se och RSS flödet med URLen http://knuff.se/rss/q/api nya blogginlägg om APIer.

Läs mer