Gör din röst hör för fler svenska APIer

Det finns många svenska APIer men det behövs fler. Många företag och myndigheter har lösa planer på att skapa ett öppet API och tillsammans så kan vi göra vår röst hörd så att de inser att det finns ett behov för öppenhet. Här är de företag jag har hittat som behöver en liten knuff i rätt riktning, så gå igenom hela listan och rösta för ett API!

Försäkringskassan

Jonas Lejon ber Försäkringskassan om ett öppet API och de svarar positivt. Rösta för Jonas förslag så att de blir ännu mer motiverade. Personligen skulle jag älska ett VAB-API!

SEB

Banken ber om ideer på Facebook och Björn Sållarp förslår ett API (sök på “API” så hittar ni det). Klicka Like på Björns förslag så kanske storbanken lyssnar.

SMHI

För nästan ett år sedan fick SMHI en fråga via Kundo om ett öppet API och under ett år så har de inte kunnat ge ett vettigt svar. Gå in och ge ideen en tumme upp och kommentera på inlägget. Låt dem inte komma undan så lätt!

Avanza

De fick också frågan om ett öppet API för ett bra tag sedan men än har inget hänt. Gilla ideen så kanske de gör som Nordnet och släpper ett API.

Saknas något?

Saknas något på listan? Skriv då detta i inläggets kommentar så kommer jag snart med en uppdaterad lista. Tillsammans kan vi göra skillnad. Mer data åt folket!

Tumme upp bilden är av Marwa Boukarim från The Noun Project.