Hittarecept.se + HD.se = sveriges snyggaste widget integration?

Hittarecept.se är en sökmotor för recept som har över 180.000 recept indexerade från svenska matsajter och matbloggar. Hittarecept drivs av Axel Wennström och Tomas Wennström – den senare känd från podcasten

What’s Next och båda var med på 24 Hour Business Camp med vackertväder.se. Under januari så slöt Hittarecept ett avtal med Mindpark om att de tidningar som Mindpark jobbar för (och ägs av) ska integrera Hittarecepts sökmotor i matsektionen på sina sajter. Först ut är Helsingborgs Dagblad.

HD.se/mat så hittar man Hittarecepts sökmotor mycket väl integrerad via en javascript widget. Sökresultatet visas på HD.se och det görs inga fula redirects till hittarecept. De första recepten som visas är alltid från HDs egen receptsamling, men resten är från andra matsajter och matbloggar som Hittarecept har i sin databas.

Integrationen med HD tog ca 1 dag, vilket är ett exempel på hur snabbt man faktiskt kan få in väldigt användbar funktionalitet i en sajt. Förhoppningsvis så är detta andra tidningar också tittar på. Ännu är hittarecepts widget inte allmänt tillgänglig, det krävs nämligen fortfarande lite småfixande för varje integration (mest CSS detaljer), men det kommer nog snart mer liknande lösningar från Hittarecept.

UPPDATERING: Det verkar som om jag hade fel (förlåt Joakim), men Nya Wermlands Tidning har en snyggare widget integration med Hittarecept! Tack @pelles för tipset.