Annonskartan

Igår lanserade Ted Valentin sin senaste sajt – Annonskartan. Där visas annonser från Eniro, Tradera och Blocket på en karta, på likande sätt som Sushirestauranger visas på hans sajt

sushikartan. Att alla dessa annonser visas på en karta gör det mycket smidigt att leta efter saker till försäljning i området där man bor, det är en snyggt och smidigt design. Internetworld har snackat med Ted om sajtens bakgrunden och planerna för framtiden.

Det ska bli intressant att se vad som händer under den närmsta framtiden. Tradera har ju ett öppet API och välkommnar säkert att Ted får fler besökare till deras auktioner. Vad Eniro och Blocket tycker är mer osäkert, speciellt Blocket har ju bevakat sin vinstmaskin väldigt aggressivt tidigare. Förhoppningsvis så inser de att de kan tjäna på Annonskartan och att den inte behöver vara ett hot. Dessutom så håller ju Mindpark på med att uppdatera sin köp & sälj sajt Rubbt som snart kommer att bege sig in i kampen om kunderna. Kan vi förvänta oss ett samarbete mellan Rubbt och Annonskartan i framtiden?

Snyggt jobbat Ted. En riktigt bra och användbar mashup som jag hoppas kommer att lyckas.