24HBC – Klockan tickar för gefeedback.nu

24 Hour Business Camp så har man 24 timmar på sig att skapa en ny webbapplikation. Dessa 24 timmar har precis börjat, klockan tickar. Jag, Mattias Järnhäll och Peter Rosdahl jobbar på en

kundtjänstsajt som heter gefeedback.nu, vi vill göra det så lätt som möjligt för företag och kunder att kommunicera med varandra. Tanken är att en kund kan ställa en fråga, ge feedback, komma med en ny idee eller rapportera ett problem till ett företag på gefeedback.nu, företaget svarar och sedan kan alla andra kunder läsa svaret. Detta gör att kommande kunder får tillgång till mer information om företaget samt att företaget kan undvika svara på samma fråga om och om igen. Dessutom så är det ett fantastiskt sätt för företag att få nya ideer av sina kunder.

Startpositionen

Vi har gjort lite grundjobb. Mest har vi läst på och lärt oss mer om pythonramverket Django och platformen Pinax som vi ska använda. Genom att använda Pinax så hoppa jag få mycket funktionalitet gratis (användarhantering, OpenID inloggning etc), och vi behöver all gratisfunktionalitet vi kan få eftersom vi bara har 24 timmar på oss. Dessutom har vi satt upp en produktionsmiljö (inget jag vill göra under tidspress) och köpt en färdiggjord HTML template för sajten. Vi kan alltså koncentrera oss på det som gör gefeedback.nu unikt och förhoppningsvis inget annat. Dessutom har vi fått gjorda gefeedback.nu visitkort som vi sprider ut till alla vi träffar :)

Just nu så…

Håller jag på att fixa så att alla URLer på gefeedback.nu funkar som vi vill och att alla olika Django apps som vi ska använda vill leka snällt. Dessutom hackar jag bort mycket av den extrafunktionalitet Pinax har som vi inte behöver. Mattias har börjat skriva lite texter till sajten och Peter har börjat med att göra en bra Javascript Widget som företagen kan ha på sina sajter.

Nästa steg…

Får ni höra om när vi kommer dit.

To be continued, same bat channel, same bat time…