Facebook Connect erfarenheter från ErikHassle.com

Sebastian Lindroth AhlTrendMaze ligger bakom ErikHassle.com och har precis använt Facebook Connect för en tävling där man kunde vinna en spelning av Erik Hassle i sitt eget vardagsrum (tävlingen är avslutad). Jag tyckte att det skulle vara intressant att få veta vad Sebastians erfarenhet är från tävlingen, så här kommer en kort emailintervju…

Vad har du använt FB Connect till?

Vi använde Facebook-kommentarer på en tävlingssida för artisten Erik Hassle. En del av tävlingsmomentet gick ut på att man tävlade genom att skriva en motivering i kommentarsfältet så att det samtidigt postas på ens egna profilsida.

Varför valde du att använda FB Connect?

Att använda FB Connect tyckte vi var roligare och mer interaktivt än ett vanligt formulär. Det skulle vara en tävling som var enkel att sätta upp och vi kände att FB Connect skulle göra tävlingen bättre med minimalt extra arbete.

Ser du några problem med att du inte äger användaren och inte har total kontroll över användarens hela upplevelse?

I det här fallet så hade vi inga problem med det men jag kan se andra upplägg där man gärna hade haft full kontroll.

Hur var det att implementera FB Connect på din sajt?

Det var enkelt att implementera det i grundutförandet men det var ibland lite otydligt med vad och var man skulle ändra vissa parametrar. Informationen på Facebooks wiki var ibland tvetydig.

Vad är resultatet av att ha använt FB Connect?

Resultatet var vid en första anblick väldigt positivt. Tävlingssidan såg intressant och aktiv ut. Men vi hade problem med att kommentarsfältet ibland inte dök upp av anledningar som vi inte känner till vilket var oroväckande. Andelen besökare som valde att skriva kommentar och länka sitt konto var förvånansvärt lågt trots stor chans att vinna fina priser genom att bara skriva en kommentar. Kanske känner sig många fortfarande osäkra på att logga in med sitt konto utanför Facebooks domäner. Eller var det för att kommentarsfältet helt enkelt inte dök upp?

Kommer du att använda FB Connect för framtida projekt?

Jag kommer att använda mig av FB Connect framöver men kommer vara försiktig med att köra det skarpt innan funktionaliteten och stabiliteten har testats ordentligt.

Tack Sebastian för att du delade med dig av dina erfarenheter! Vill ni läsa mer om vad TrendMaze sysslar med så kan ni läsa mitt tidigare inlägg om hur de analyserar artisters popularitet på nätet eller följ Daniel Johanssons blogg om musikindustrin.

Vad tycker ni, är Facebook Connect ett användbart API eller inte?