Twitter User Streams API i produktion

Twitters User Streams API gick från beta till produktion igår. Under betaperioden så var APIet endast tillgängligt till ett fåtal Twitter klienter, men nu kan vi alla börja använda det. Med User Streams så kan man följa uppdateringar för en Twitter användare i realtid via en öppen HTTP uppkoppling. Detta är en bra nyhet för alla som använder Twitters API, eftersom REST APIet nu kommer att ha färre anrop (när Twitter klienter går över till User Streams) och då förhoppningsvis bli både snabbare och stabilare.

Twitters 3 Streaming APIer

Twitter har nu hela 3 olika Streaming APIer, som alla har olika användningsområden…

  • Streaming API – hämta statusuppdateringar för alla Twitter användare filtrerade på nyckelord, geografi, userid etc.
  • User Streams – hämta nästan all tillgänglig data om en given användare, tex nya followers, direct messages, omnämningar och statusuppdateringar. Avsett för Twitterklienter och inte för webbsajter.
  • Site Streams – när User Streams inte är tillräckligt så tar Site Streams vid, med Site Streams så kan man hämta uppdateringar för en större grupp användare (max 100.000 för tillfället) via flera HTTP uppkopplingar (max 1000). Twitters Site Stream API är fortfarande i beta, ansök här för att få tillgång till APIet.

Mer om alla Twitters Streaming APIer finns på Streaming API Documentation.

Har du byggt något med Twitters Streaming APIer? Hör av dig så skriver jag gärna ett inlägg om din skapelse!