Rapport från TravelHack (gästinlägg)

Efter massor av förberedelser tog vi emot de första deltagarna i West Coast TravelHack 2011 kl 0800 imorse. Det är verkligen fantastiskt att vi fick 76 personer fördelat på 20 lag att komma och delta i hacket. TravelHack är en del av ett forskningsprojekt som går ut att attrahera utvecklare för att bygga grymma tjänster på trafikdata och som gör det lite enklare och skönare att ställa bilen och åka på annat sätt.

Vi gick ut hårt och utsatte deltagarna för tre timmar späckade med information om API:er, personas, trender och detaljer kring tävlingen. För det är också en tävling med flera fina priser, över 100 000 i prispengar att vidareutveckla tjänster för, iPads och annat kul. Efter lunchen gick gong-gongen (eller snarare – Anders blåste i den märkliga plasttrumpeten) och tävlingen drog igång officiellt.

För mig är detta inte bara en kul grej att vara en del av – det är också en del av min forskning. De som vill att API:er användas för att bygga tjänster måste attrahera utvecklare – och jag tittar närmare på vad som krävs för att göra det.  Som en del av det arbetet har jag pratat med alla grupper under eftermiddagen och är imponerad av alla coola idéer och det ska verkligen bli superkul att se vad lagen presenterar imorgon.

Team foo smider planer

Workshop om hur man kan tjäna pengar på appen

Refilling developers