NyTeknik om APIer – Så öppnas nätet för nya häftiga tjänster

Tidigare i veckan så publicerade Ny Teknik “Så öppnas nätet för nya häftiga tjänster” en artikel om öppna APIer där det finns några intressanta citat…

  • Vi hoppas att det ska dyka upp kreativa lösningar som vi inte ens har tänkt på“, Sophia Bendz, pr-ansvarig på Spotify angående sitt API.
  • Det finns en risk i att bli beroende av ett annat företag, men jag tror inte att Google kommer dra tillbaka sitt API. Och det finns ju alternativ, Microsoft skulle gärna vilja ha Googles breda utvecklarbas“, Ted Valentin angående att han använder Google Maps på sina kartsajter.
  • Därmed kan ett öppet API hjälpa till att öka ett företags räckvidd och genomslag“, Eric Knipp, analytiker på Gartner om varför företag ska tillhandahålla APIer.
  • Även jag kommer med några visdomsord (om de verkligen är så visa får ni bedömma själva)… “Startar du en ny webbtjänst i dag måste du nästan ha ett öppet API

Kul att tidningar som Ny Teknik börjar få upp ögonen för APIer. Intressant är också det bara snackas om APIer och inte alls om mashups, så namnet mashups är ute nästan innan det var inne (skrev om det på Mashups är döda, länge leve mashups förra året, är det dags att byta namn på mashup.se till något hetar?). Oavsett namn eller inte så hoppas jag att artiklar som den Ny Teknik skrev hjälper till att skapa fler svenska APIer.