Med API som vapen mot konkurrenterna – min planerade WebCoast presentation

Nästa helg 18-20 mars så är det dags för WebCoast, en unconference i Göteborg. Jag ska dit, och jag planerar att hålla en session tillsammans med Daniel Rudmark om APIer. Vi kommer att snacka om varför organisationer behöver APIer och hur man använder APIer som konkurrensfördel. Vi kommer också ta upp svenska och internationella exempel på hur företag och myndigheter har använt APIer till sin fördel, eller hur de har förlorat på att inte öppna upp sig. Det blir väldigt lite teknik och väldigt mycket snack om hur man drar nytta av APIer och hur man hanterar de risker som finns.

Kom till vår session!

Förhoppningsvis så kan jag och Daniel dra igång en bra diskussion i ämnet, men där behöver vi er hjälp. Är detta ett ämne som intresserar dig och du ska gå på WebCoast så kom till vår session för att ställa frågor, säga vad du tycker och dela med dig av dina erfarenheter. Har du redan idag frågor som du vill vi ska ta upp eller något andra förslag på vad vi bör diskutera så kontakta oss gärna via twitter (@andreaskrohn och @rudmark) eller kommentera på detta inlägg.

Vilka är Andreas och Daniel?

Vem jag är har ni förhoppningsvis lite koll på, för det är jag som skriver på mashup.se. I korthet så kan jag säga att jag jobbar med att ge råd, utforma och utveckla APIer samt att använda öppna APIer dagen lång på Dopter. Jag är också skyldig till twittoppen.se.

Daniel Rudmark är systemutvecklare, industriforskare och doktorand med systemutveckling baserad på öppen data som forskningsfält. Sedan 2008 är han halvtidsdoktorand med särskilt intresse för hur teknologier formas på riktigt, bortom föreskrivna metoder och processbeskrivningar. Han delar sin tid mellan Högskolan i Borås, InnovationLab) och Viktoriainstitutet.

Uppdatering: Det är inte för sent att vara med på WebCoast, biljetterna säljs ända fram till midnatt på söndag 13/3. Tveka inte!