Mashup.se – nu ännu snyggare och bättre

Om du läser detta på mashup.se så har du redan sett den nya designen, om du följer bloggen via RSS så gå gärna till mashup.se för att ta en ta en titt. Fokus för den här omdesignen har varit att göra innehållet lättare att ta till sig, samt att göra hela sajten mer användarvänlig. Detta är endast första steget av uppdateringarna av Mashup.se, mycket mer nyheter kommer inom några veckor.

Några av de saker (förutom själva designen) som jag har uppdaterat är:

  • Allt innehåll på Mashup.se är nu licenserat under Creative Commons. Det innebär alltså att innehållet kan användas på andra sidor, men att ni då måste tala om var det kommer ifrån och länka tillbaks.
  • Alla kommentarer hanteras nu av Disqus, vilket förhoppningvis gör det enklare för er att kommentera inläggen. Detta borde jag ha gjort för längesedan, men nu fick jag äntligen tummarna ur. Tyvärr verkar en del av Disqus funktionalitet vara på klockren svengelska, men det doesnt really gör någon stor difference.
  • Sajtsökningen hanteras nu av en Google Customer Search Engine. Själv tycker jag att WordPress egen sökning funkar sisådär, och med Google CSE så har jag nu en bättre sökupplevelse samt bra kontroll över hur sökningen fungerar (sök efter “API” eller “Andreas” för att se exempel på ett puffat sökresultat tex)

Sajten är byggd på WordPress med en hel del olika plugins, om ni är intresserade så finns här en lista på alla plugins jag använder.

Tack Kemie Guaida för den nya designen. Kemie har även gjort loggan för Swedish Social Web Camp, designen för Bröllopia.se och mycket mer, så ta gärna en titt på hennes portfölj om ni behöver en webbdesigner.

Vad tycker ni om den nya designen? Vad på sajten kan jag göra ännu bättre?