API Tisdag – Email API, UFOs och Google Predictions

Religion och äggindustrin har konspirerat för att göra måndagen denna veckan till en helgdag, vilket betyder att jag spenderade måndagen med familjen istället för att blogga om APIer. Jag hoppas ni kan förlåta detta och acceptera att ni får API nyheter på en tisdag istället, är det för svårt att hantera så följ mig på twitter så får ni er dos av API nyheter hela veckan lång.

API till din email

Genom att koppla ett IMAP emailkonto till Context.io så får man direkt tillgång till texten i mailen, mottagare, bifogade filer etc via ett REST API. 3 mailboxar (dvs emailkonton) får man gratis sedan kostar det är 1,5USD/månad per mailbox (billigare om man har 1000-tals mailboxes) plus en mindre kostnad om man använder mer än 100MB bandbredd/månad. APIet är perfekt om du vill hantera emails i din applikation, tex i ett CMS eller CRM verktyg.

UFO API

Infochimps har släppt ett API där man kan söka bland 60000+ rapporter om UFOs. Aliens finns tydligen överallt bland oss, men nu kan vi hitta dem via ett REST anrop! Datan täcker tyvärr mest rapporter från USA men en snabbsökning visar också rapporter från Jönköping, Kista, Malmö och Norrköping. Â Ett riktigt kul API som många kommer att leka med.

Ny version av Google Prediction API

Google har släppt version 1.2 av sitt Prediction API, ett API som gör det möjligt att använda en massa algoritmer för maskininlärning för att skapa rekommendationer etc. Den nya versionen innehåller lite småsaker som nytt  JSON format, några nya API metoder och lite annat smått och gott. Ett av de coolaste APIerna just nu har helt enkelt blivit lite bättre, nu måste jag bara hitta tiden att använda det i något av mina projekt!