API nyheter – Buzz firehose, Flattr API och SSWC

Buzz Firehose

Google har uppdaterat sitt Buzz API. Den största ändringen är att Buzz firehose, dvs alla meddelanden som i Buzz, nu är tillgängligt för alla utvecklare via PubSubHubbub. Ett annat användbart tillägg är också att man nu kan ta reda på användares likes och kommentarer.

Flattr API snart här

Med Flattr så kan man ge dricks till i micropayment form till bloggare och annat som man gillar på nätet. Flattrs REST API är snart klart och de letar efter partners att integrera med, så om du har en tjänst som skulle kunna passa med Flattr så kontakta dem pronto.

Open Street Maps + Bing = sant

Open Street Maps crowdsourcar (fint svenskt ord) skapandet av kartor, och är på sina ställen mycket mer detaljerat än tex Google Maps. Nu finns Open Street Map tillgängligt som ett lager i Bing Maps. Hoppas samma integration är på väg i Google Maps, men det kanske är för mycket att hoppas på.

Sweden Social Web Camp

Om bara 8 dagar så är det dags för SSWC och jag kommer att vara där. Som uppvärmning innan tältlägret på Tjärö så kommer jag att ta mig samman och skriva fler inlägg under den kommande veckan. Ska du på SSWC och vill snacka API eller något annat så är det bara att säga till (@andreaskrohn)!