API Måndag – Twitter Trends, Facebook, Google Translate

Här kommer veckans API nyheter välpacketerade och speciellt utvalda för just dig. Vill du ha fler API nyheter hela veckan lång så följ mig på Twitter där jag delar med mig av mycket mer än vad som får plats i dessa måndagsinlägg.

Twitter städar upp bland Trends metoderna

Idag har Twitter flera olika metoder för att returnera samma trends data, men om ca 4 veckor så är det nya metoder som gäller. De rensar helt enkelt upp gamla metoder och förenklar sitt API. Intressant att notera är att de också helt slopar XML stöd för trends eftersom det är så få som använder det idag, istället blir det JSON för hela slanten. Om du på något sätt använder trends APIet så har du några veckor på dig att uppdatera din kod.

Facebook på Stack Overflow

Facebook använder nu Stack Overflow, en av mina favoritsajter, för att supporta utvecklare som använder deras API. Facebook har fått en hel del kritik pga dålig dokumentation och konstanta förändringar. Förhoppningsvis så gör facebook.stackoverflow.com livet enklare för alla som arbetar med Facebooks API.

Priser för Google Translate API

Först så ville Google döda Google Translate APIet, men efter alla protester så finns APIet kvar, men från och med 1 december så måste man betala för att använda tjänsten. Nu har Google publicerat priserna och det är $20 per miljon tecken som ska översättas. Betala gör man via Googles API konsoll. Inte jättedyrt, men dyrare än gratis, och det finns en hel del gratisalternativ.

Software Architecture Community Day

På torsdag 1/9 och fredag 2/9 så har jag två presentationer om APIer på SW Architecture Day i Göteborg respektive Stockholm. Jag kommer att snacka om varför APIer är viktiga och om API Best Practises. Dessutom kommer det att vara presentationer om Design Driven Development och CQRS mm. Har ni inte redan anmält er så är det dags nu!