API Måndag – Twitter, DomainTools och Tumblr

Veckans API måndag handlar om Twitter, DomainTools och Tumblr. För ännu mer API nyheter så följ mig på Twitter eller Google Plus (som tyvärr ännu inte har ett API, snyft).

Twitter lanserar ny utvecklarsajt

Lite imponerande siffror om Twitter – 1 miljon applikationer, 750.000 utvecklare och 15 miljarder API anrop per dag. Det är fler API anrop än Facebook och Google har tillsammans! Det är faktiskt rätt konstigt att vi inte ser gamla goda Fail Whale mer än vad vi gör. För att göra livet lättare för alla dessa utvecklare så har Twitter uppdaterat sin Developer Site. Bla så är dokumentationen förbättrad, det är lättare att hantera sina applikationer, det finns ett nytt forum och en ny Developer blogg.

DomainTools API

På DomainTools så kan man få information om vem som äger en domän, var den är hostad etc. Nu har de lanserat ett API som gör det möjligt att få tag på all denna info via REST. Dessutom kan man söka efter lediga domäner, ta reda på vilken domän som finns på en IP adress och en massa annat matnyttigt. Det kostar att använda APIet, dels en fast kostnad och en liten summa för varje request.

Tumblr API version 2

Bloggingtjänsten Tumblr har lanserat version 2 av sitt API. De stora förändringarna från tidigare är att det nu finns mer stöd i APIet för att hantera flera bloggar per användare, tex ladda upp foton till flera bloggar samtidigt. Dessutom har det sagt hej då till XML (JSON FTW) och infört OAuth authentisering.

Har jag missat några nyheter? Håller du själv på att jobba med ett API som jag bör skriva om? Låt mig veta i kommentarerna!