API måndag – Twitter DMs, US Census, Facebook

Dags för veckans API nyheter…

Twitter begränsar tillgången till Direct Messages

Det är inte längre möjligt för alla som använder Twitters API att komma åt en användares Direct Messages. Nu krävs ett speciellt godkännande av användaren för att applikationer ska kunna komma åt deras DM. Dessutom så kräva det att man använder OAuth/authorized wev flow för att kunna komma åt DM, vilket kan vara en rätt stor förändring för många mobila applikationer. Har du en Twitter app som använder DM så måste du uppdatera dina application permissions och få nya tokens från alla användare, deadline för detta är satt till den 14 juni så det är lite bråttom.

Amerikanska folkräningen via API

Tidningen USA Today har släppt ett API som innehåller information från US Census. Mest data från folkräkningen 2000 och 2010, men med en del data så långt tillbaka som 1790. Om inte myndigheterna publicerar data i ett användbart format så gör någon annan det, bra gjort USA Today. Mer data åt folket!

Facebook Graph API Explorer

Om du använder eller experimenterar med Facebook Graph API (och gör du inte det så missar du verkligen något stort) så är Facebook Graph API Explorer ett mycket användbart verktyg. Utvecklat av en programmerare på Facebook, men än så länge är API Explorern inte något som Facebook officiellt stödjer.

API presentationer

17 juni så kommer jag att presentera “Varför APIer är viktiga” och “API Best Practises” på Software Architecture Community Day i Malmö (under hösten även i Göteborg och Stockholm). Sitter och filar på dessa presentationer just nu och de artar sig riktigt bra, så om du är intresserad av APIer så är det ett perfekt tillfälle att få lite mer kött på benen, Det blir även presentationer om CQRS, Domain Driven Design, Event Sourcing med mera.