API Måndag – Systembolaget, Google Calendar och Google+

En ny vecka med nya API-nyheter, denna gång ett alkoholrelaterat API, ett kalender API och ett API som först fanns och sedan inte. Vill ni inte missa några API-nyheter och tips så glöm inte att följa @andreaskrohn på Twitter.

Systemet API

Med Systemet API så kan man hämta data om Systembolagets sortiment och butiker. Det är en filtrerad, förbättrad och organiserad version av Systembolagets eget API. Jag skrev i mer detalj om detta i mitt tidigare inlägg – Systembolagets data och Systemet API – skål för öppen data.

Uppdatering av Google Calendar API

Google har uppdaterat sitt Calendar API till version 3. Bättre support för återkommande händelser, tillgång till det nya GUIt och händelsers färger och JSON support är några av nyheterna.

Google+ API för foto och bilder, men inte än

Under veckan som gått så publicerade Google ett blogginlägg om Google+ nya photo och video API, men det inlägget försvann rätt snabbt utan förklaring. Som tur är så han Google cacha sitt eget blogginlägg så att TechCrunch kunde skriva om det.

APIet, som antagligen kommer snart, skulle ge läsmöjligheter till publika bilder och videos som har publicerat på Google+. Visst är det bra att Google fortsätter att utöka Google+ APIet, men är det inte dags med ett skriv-API snart?

Det var allt för denna vecka. Som en liten teaser så kan jag säga att det är en ny version av mashup.se med både nytt utseende (tack Kemie Guaida) och en massa ny funktionalitet (tack Linus Bohman). Dessutom så kommer snart betatestandet av apiHQ igång. Mycket kul på gång!