API Måndag – Örebro, Posterous API, Mashup Hack Day

Det märks att sommaren är här och API nyheterna blir färre, men några intressanta saker har i alla fall hänt under veckan som gått. För dagliga API nyheter så följ mig på twitter.

Örebro vinnare i Open Data Challenge

Open Data Challenge är Europas största tävling med öppen data och nu har vinnarna korats bland 430 anmälda bidrag. Vinnare av specialpriset Open Data Award är Örebro med sin kartdata som jag skrivit om tidigare. Örebro delar med sig av kartdata om badplatser, parkeringsplatser, äldreboenden, parker etc. Det är bara att gratulera Örebro för ett bra jobb och hoppas att detta inspirerar andra svenska städer till att dela med sig av sin skattefinansierade data till skattebetalarna (vilket koncept!). Alla vinnare och många bra exempel på vad som kan göras med öppen data hittar du på opendatachallenge.org.

Posterous API

Bloggplattformen Posterous har kommit ut med ett nytt API. Nu kan man i princip göra allt som man kan göra med sin blogg på posterous.com via APIet – skapa användare, hantera custom themes, hantera commentarer etc. Deras nya API sajt är riktigt snygg och välorganiserad och inbjuder till att börja leka med APIet. Personligen gillar jag verkligen Posterous och föredrar det över konkurrenten Tumblr, så jag hoppas att APIet blir populärt och hjälper Posterous att överleva den hårda konkurrensen.

Mashup hack day i Lund

Blekingska nationen i Lund anordnar den 2 juli en hack day med temat mashups. Deltagarna delas in i lag och använder APIer för att bygga mashups och firar tillslut det hela med grillning. Mer information och anmälan på

http://www.facebook.com/event.php?eid=157950890939515 eller http://wiki.fruktsallad.net/Hack-Day-at-Blekingska.