API Måndag – Malmöfestivalen och Tågtider

Dags för en god kopp kaffe, sätt på Tron: Legacy på Spotify, luta dig tillbaka och njut av veckans API nyheter. Själv blir jag väldigt inspirerad att se att fler och fler av de nyheter jag hittar är om svenska APIer. Det händer verkligen saker i Sverige detta år!

Malmöfestivalens API

Nu finns det en betaversion tillgänglig på Malmöfestivalens API. Sök efter konserter, evenemang och nyheter om festivalen som går av stapeln i slutet av augusti. REST, JSON, JSONP, bra dokumentaiton, bra användning av HTTP statuskoder och möjlighet att testa utan att skriva en rad kod – på hela taget ett mycket bra API.

Tågtider i realtid

Erik Pettersson (som jag verkar skriva om varje vecka) har berättat om sina planer på version 2 av Tågtider APIet. Bland annat så kommer att erbjuda realtidsuppdateringar via PubSubHubbub, C2DM för Android och APNS för iPhone. Ser fram emot att se APIet live och jag hoppas att någon duktig iPhone utvecklare tar tag i APIet och skapar den perfekta tågappen.

Det var alla API nyheter för denna vecka. För att inte missa något på API fronten så följ mig på twitter och prenumerera givetvis på nyheterna från mashup.se via RSS. Är du i Malmö i juni, i Göteborg eller i Stockholm i september så missa inte att komma och lyssna på mig presentera Why APIs matter och API Best Practices på Software Architecture Community Day.

Nästa vecka blir det antagligen ingen API måndag, men av tro mig, jag har en väldigt god anledningen (mer på twitter under veckan). Hoppas detta inte är ett alltför hårt slag mot er måndagsrutin.