API Måndag – LinkedIn, Facebook API tips, Rdio och Booli

Idag är veckans bästa dag för det är hela Sveriges API måndag!

LinkedIn vill också vara med och leka

Webben är full av Facebook och Twitter knappar och LinkedIn vill också vara med i den leken, de har nu lanserat en ny utvecklingsplatform. Där finns bla en hel massa plugins som gör det enkelt att lägga till share knappar, visa sin eller sitt företags LinkedIn profil etc med en enkel javascriptinclude. Här nedan ser ni ett enkelt exempel med min egen LinkedIn profil. Dessutom så har de nu ett Javascript API och OAuth 2.0 stöd i sitt REST API.
Praktiska tips för alla som använder Facebooks API

I veckan så stängde plötsligt Facebook ner alla Fredrik Davidsson Facebook applikationer eftersom hans konto hade utsatts för lösenordsfiske. Det stora problemet var att det var många av hans kunders applikationer som stängdes ner utan vidare. Tillslut fixade det sig och Fredrik har skrivit en rad praktiska tips för alla som skriver Facebook applikationer, bla att man ska dela upp sina applikationer på olika konton. Hans blogginlägg är ett måste att läsa för alla som jobbar med Facebooks API.

Rdio släpper API och affiliateprogram

I USA har de inte Spotify än, men det finns gott om liknande tjänster och Rdio är en av dem (rdio funkar tyvärr bara i USA och Canada). Nu har Rdio släppt ett API med en massa cool funktionalitet. Det intressantaste är inte själva APIet utan att de samtidigt har släppt ett affiliateprogram så att man kan tjäna pengar på att använda deras API och ge Rdio nya kunder. En affärsmodell som det är värt att hålla ett öga på.

Erik Olsson visa konkurrenternas information

Fastighetsmäklaren Erik Olsson har en ny sajt där de länkar till konkurrerande mäklares objekt från sökningar på erikolsson.se. Dessa objekt hittar de genom bostadssökmotorn Boolis API. Smart och modigt av Erik Olsson. De har på detta enkla sätt ökat användarvänligheten av sajten och genom att visa all tillgänglig information så behöver inte bostadssökare använda någon annan sajt.

Vill du ha ännu fler API nyheter så följ mig på twitter och prenumerera på mashup.se via RSS. Jag jobbar också på en hel massa API tjänster på apiHQ, så glöm inte att anmäla dig där så får du veta så snart vi lanserar.