API Måndag – LIBRIS, Booli PHP och skapa ditt eget streaming API

Måndag är inte bara en veckodag som alla andra, det är en dag perfekt skapad för att bli inspirerad av APIernas glada värld! Här kommer veckans API nyheter…

ALLA LIBRIS APIer på ett ställe

LIBRIS har nu en sida där de samlar alla sina APIer. Här listas bland annat Stavnings APIet där man kan få stavningsförslag baserat på folks sökningar i bla LIBRIS webbsök och Relaterade poster som används för att hitta bokrekommendationer. Det händer mycket intressant med LIBRIS APIer och det är väl värt att ta en titt på deras APIer för att se om det finns något som du kan använda i dina egna projekt.

PHP Wrapper för Boolis API

Erik Pettersson som ligger bakom Tågtider APIet har skrivit en enkel wrapper till bostadssökmoton Boolis API och lagt ut den på GitHub. Så nu är det ännu enklar att använda Boolis API.

Skapa ett Streaming API med STREST

Trendrr är ett vektyg för att övervaka sociala media. De fortsätter sin kreativa namngivning (Trendrr, allvarligt talat, om inte Trendr.com är ledig så leta efter ett nytt namn) och har släppt STREST. Namnet står för “Streaming and REST” och är ett protokoll som ser nästan likadant ut som HTTP, men som är specifikt byggt för att skapa Streaming APIer med. Ett Streaming API är ett API där man löpande får nya data via en ständigt öppen uppkoppling, Twitter har tex flera Streaming APIer. Själv har jag inte testat STREST men det ser väldigt användbart ut, speciellt som det blir mer och mer vanligt med Streaming APIer

Visst är det lite med API nyheter bara en gång i veckan? Följ mig på Twitter så delar jag med mig av nyheter hela veckan lång.