API Måndag – Kundo, Facebook Comments, Google AdWords

Skrivmöjligheter med Kundos API

Kundtjänsten på nätet Kundo fortsätter att utvecklas, tex så har de på senaste lagt till både norska och danska versioner av sajten. Nu har Kundos API också utökats så att det går att posta nya inlägg via APIet, tidigare gick det endast att läsa via APIet. Med tiden kommer också möjligheter att posta kommentarer etc. Det går alltså snart att skriva en egen frontend till Kundos system, eller varför inte en iPhone app som hanterar kundtjänsten för just din sajt? Dokumentationen av de nya API metoderna är inte riktigt klar än, om du vill ha exakt info om förändringarna så kontakta Kundo direkt.

Facebook Comments

Facebook har uppdaterats sin Comments plugin med förbättrade adminmöjligheter och att det som man skriver i en FB Comment plugin pushas direkt ut till sina vänners News Feed. Detta är givetvis något alla som använder FB Comments plugin på sin sajt gillar, det innebär ju mer spridning för deras innehåll. Om ni är intresserade av att använda den uppdaterade Comments pluginnen så är det värt att ta en titt på vad man kan göra med Social Graph APIet och kommentarer, bla så kan man lätt ta reda på hur många kommentarer en URL har, eller hur många likes en enskild kommentar har.

Uppdateringar av Google AdWords API

Google har uppdaterat APIet till AdWords. Nu är det lättare att skapa rapporter och det finns fler möjligheter att filtrera data. Det finns också stöd för att experimentera med vilka annonser som ska visas och större kontroll över GeoTargeting via APIet.

Nytt Web Notifications API draft

I veckan så har W3C släppt ett nytt draft på Web Notifications API specifikationen. Web Notifications är ett sätt att tala om för en webbapp att något nytt har hänt, tex att ett nytt twittermeddelande har skapats eller ett nytt mail tagits emot, så att webbappen kan uppdateras för att visa denna nya informationför användaren. På Webmonkey hittar du en bra översikt av vad Web Notifications gör och vad det betyder för utveckling på webben.

Det var allt för denna vecka, fler API nyheter nästa vecka eller hela veckan lång om ni följer mig på Twitter. Kommer ni till WebCoast om ett par veckor så hoppas jag att ni säger hej när vi träffas där. Ännu har jag inte bestämt vad jag ska snacka om, men minst en API session blir det.