API Måndag – Instagram i realtid, WebCoast

Instagram Realtime API

Fototjänsten Instagram fortsätter att satsa på sitt API och har nu kommit ut med ett realtids API. Istället för att polla Instagrams API för att få alla uppdateringar så skickar Instagram en uppdatering till en av utvecklaren angiven URL (a la PubSubHubbub). Det går att prenumerera på uppdateringar för en given användare, en tag eller en plats. Om du vill se hur man kan använda realtids APIet så har Instagram gjort en enkel demo som visa geotaggade foton. Realtid verkar vara den dominerande API trenden just nu och jag tycker att Instagrams implementation är både enkel och användbar, ett API att bli inspirerad av.

WebCoast

18-20 mars så är det dags för WebCoast, en unconference i Göteborg. I sista minuten bestämde jag mig för att åka dit. Har du ännu inte köpt en biljett så har du fram till kl 15 idag måndag 28/2, sedan stängs portarna. Ännu har jag inte bestämt vad jag ska snacka om på WebCoast, men någon API relaterad session tänker jag hålla. Har ni förslag på vad ni vill att jag leder en session om så tipsa mig gärna. Jag hoppas vi ses i Göteborg om några veckor!

Denna vecka blir det bara ett kort API måndagsinlägg. Det har helt enkelt inte hänt så mycket, eller så har jag bara missat alla intressanta nyheter. Har du API tips för API måndag så skicka gärna dem till mig på Twitter, där ni dessutom kan följa mig för API nyheter hela veckan lång.