API Måndag – GitHub och Dating

Midsommar, solken, kall öl och sill betyder färre API nyheter. Men det är ju måndag så lite nyheter blir det trots allt. Räcker det inte med en fix av API nyheter varje vecka så följ mig på twitter så får ni mycket mer API och mashup nyheter mest hela tiden.

GitHub API v3

I januari kom version 2 av GitHubs API och nu, endast ett halvår senare, är det dags för version 3. Några av nyheterna är att hantera commits och commit comments, direkt access till Git objekten och Git databasen och att hantera downloads för ett repository. Totalt 190 API metoder vilket betyder att man nästan kan göra mer via APIet än via GitHub.com.

Kärlek via REST

Målet med Dating API är att ha ett ställe att uppdatera sin dejtingprofil på och en inloggning till flera olika dejting sajter. Än så länge är det hela i uppstartsskedet, så ingen större dejting sajt använder ännu APIet, men de siktar på att att bli motsvarigheten till Facebooks Open Graph fast inom internetdejting. Intressant projekt, inte minst för att de försöker slå sig in på en väldigt konkurransutsatt marknad med ett API.