API Måndag – Foursquare och humörigenkänning från Face.com

Här kommer några korta API nyheter för att svalka er med i sommarhettan. Mer API nyheter hela veckan lång får ni om ni följer mig på Twitter.

10.000 utvecklare

Foursquare har nu över 10.000 utvecklare som använder deras API, eller i alla fall 10.000 registrerade utvecklare. Detta efter att APIet har funnits i knappt 2 år. Det är ett imponerande antal utvecklare, utan sitt API så hade antagligen Foursquare redan krossats av Google och Facebook.

Några av de mest populära tredjeparts apparna som använder APIet är Instagram, Tweetdeck och Gowalla. Dessutom har Foursquare appar för en hel massa plattformar utvecklats, tex för WebOS och Windows Phone 7.

Humörigenkänning

Face.com har ett av de coolaste APIerna just nu, nämligen för ansiktsigenkänning. På senaste har de även lagt till humörigenkänning. Ladda upp en bild på en person och Face.com talar om vilket humör personen är på – arg, ledsen, glad etc.

Detta är ett av de APIer som jag inte vet vad jag ska använda till men jag känner att jag bara måste hitta på något med det (för jag har ju så mycket fritid som programmerande småbarnspappa). Har ni några bra ideer så dela gärna med er i kommentarerna!