24 Hour Business Camp – fler ideer sökes

I slutet av januari så kommer jag att ha 24 timmar på mig att gå från ide till färdig produkt (eller i alla fall färdig “beta” eller “preview” eller vad man nu ska kalla det). Jag ska nämligen vara med på 24 Hour Business Camp som Ted Valentin (mannen bakom

sushikartan, cafekartan etc) drar igång. Konceptet är att samla ett gäng entreprenörer/webbutvecklare och att alla ska implementera en ide på ett dygn. Det kommer att ställa stora krav på smart användning av teknik, så det kommer nog att användas en hel del APIer och det kommer nog att bli en hel del mashuplösningar. Google App Engine verkar vara en mycket populär plattform, och troligtvis den jag kommer att använda.

Min ide & Fler ideer sökes

Jag har flera ideer, men det måste ju sållas rätt noga eftersom jag bara har 24 timmar på mig. Det lutar åt att det blir något rörande podcasts. En av anledningarna att podcasts inte är så populära är att det krävs ett visst tekniskt kunnande för att börja lyssna på dem, det hoppas jag kunna göra något åt. En lösning där användbarhet är i fokus alltså. Men eftersom det är flera månader tills det är dags så kommer jag nog att komma på fler ideer och ändra mig.

Om någon av er har en kul ide, gärna något som har att göra med ett smart användande av APIer, så hör gärna av er! Kanske kan vi implementera något tillsammans på lägret.

Mer info

Några andra deltagare är Jonas Lejon (bloggy.se), Anders Fredriksson (tabelfinder.com), Oskar Vikman (gpsfoto.se) och många fler. Hela eventet sponsras av Mindpark. Läs mer om vilka som ska vara med och vilka ideer de funderar på att implementera på 24hourbusinesscamp.com.