Sök efter kod(er) på Google

Idag har Google kommit med ytterligare en sökservice – Google Code Search. Det är en liknande sökmotor som Krugle och Koders har, dvs en sökmotor där programmerare kan hitta exemple på kod skriven om ett visst problem i ett visst programmeringsspråk.

Efter att vara ha varit allmänt tillgänligt i mindre en ett dygn så finns det redan en story på Digg av en kille som har använt Code Search för att hitta den kod som genererar licensnycklar för WinZip, Photoshop och många andra program. Det låter som om några mjukvaruföretag får läsa på om säkerhet och som om ryska hackers har ytterligare ett verktyg att använda.

Själv har jag använt Krugle sedan deras beta i Maj, och jag är inte alltför imponerad. Det är väldigt användbart att ha en bra sökmotor för att hitta kod som löser liknande problem som det man sitter och jobber med, men Krugle har inte riktigt levt upp till mina förväntningar. Efter snabb test av Google Code Search, Krugle och Koders för exempelkod för “REST service” för Ruby on Rails så visar sig Krugle fortfarande bara bäst, men jag hoppas att Google förbättrar Code Search och sätter lite press på sina konkurrenter. På så sätt kanske det kan finnas en riktigt bra sökmotor för kod om något år.

Läs mer:

TechCrunch – Google Presents Code Search

Digg – WinZip Serial Number Algorithm Found on NEW Google CodeSearch!!