Ny svensk musiksite med ordentlig backning

TV4 och skivbolaget Sony BMG har slått sina påsar ihop och startat AllEars.se. Där kan vem som helst ladda upp musik och få den recenserad av proffs (idoljuryn’s Daniel Breitholtz är en av dem), sälja downloads och kanske få skivkontrakt (är det fortfarande något att sukta efter?). Det är en snygg sida med ett bra funktionellt interface. Med TV4 och Sony i ryggen så tror jag att AllEars kan bli en hit, och vi kan nog förvänta oss mer av denna sajt snart (Danmark och Norge nästa?). Ett bra initiativ för musiksverige och internetsverige, och för mig för jag kommer definitivt att återkomma.

Flera av de låtar jag lyssnat på hittills är antingen remixar av någon annan låt eller har gott om samplingar från kända låtar. Undrar vad Piratbyrån tycker om det här. Eller det kanske är OK att folk samplar så länge de laddar upp musiken på en sida som ägs av ett musikbolag?

Jag hörde först om siten på TV4s morgonnyheter och tyckte det var bra konstigt att TV4 pratade om något som hade med internet att göra som inte var TV4.se. Men det förklarade sig ju med att de är delägare…