Nordic APIs – två konferenser om APIer i Stockholm

Tidigare har jag skrivit om att vi på Dopter tillsammans med Twobo planerade att arrangera APIDays Scandinavia i Stockholm i mars. Dessa planer har nu ändrats och istället kommer vi att arrangera Nordic APIs och jag skulle vilja dela med mig av våra planer och varför vi har bytt från APIDays till Nordic APIs.

Nordic APIs – konferenser om APIer

Vi har stora planer för Nordic APIs, om vi lyckas så kommer det att bli en hel rad med stora och små konferenser om APIer runt om i norden. Först ut är en halvdag i Stockholm den 21a mars (registrera dig nu, det är gratis att delta) och sedan den 18-19 september i Stockholm så blir det en mycket större konferens med flera parallella spår. Samtidigt som vi jobbar på dessa events så har vi också börjat planera andra mindre events i våra grannländer.

Målet är att sprida kunskapen om APIer, allt ifrån grunderna hur man utvecklare ett API till mer avancerade säkerhetsfrågor, men också mycket om affärsstrategier, trender och hur man får ut det mesta möjliga värdet av ett API. Detta vill vi göra tillsammans med er som idag jobbar med APIer och har erfarenheter att dela med er av samt tillsammans med de bästa internationella experter vi kan hitta. Kort sagt, det blir bra det här.

Just nu jobbar vi hårt på att få ut vår webbsajt med detaljerad information om de två konferenser vi redan har planerade. Dessutom så kontaktar vi sponsorer och möjliga talare. För att inte missa några nyheter så följ @nordicapis på Twitter.

Är du intresserad av att sponsra, köra en presentation eller bara har frågor så tveka inte att höra av dig till mig på andreas@dopter.se eller 0709-780794.

Varför inte APIDays?

En stor del av vår inspiration till att göra ett nordiskt event kom ifrån mitt deltagande i APIDays i Paris i december. Det var en riktigt bra konferens arrangerad av faberNovel och Webshell. Är ni intresserade av vad som presenterades där så finns det videos av de flesta presentationer att titta på. Nästan direkt efter APIDays var över så började Travis Spencer på Twobo och jag att prata med de franska arrangörerna om möjligheten att göra en version av APIDays i Sverige.

Tyvärr kom vi till slut inte överens om alla smådetaljer i hur vi skulle jobba tillsammans. Istället för att lägga ner projektet eller driva APIDays Scandinavia vidare utan att vara helt överens med faberNovel och Webshell så valde vi att skapa något eget istället. Jag har inget ont att säga om arrangörerna av APIDays och vi snackar redan om att få dem som presentatörer på Nordic APIs i September. Dessutom så kan jag verkligen rekommendera ett deltagande i nästa års APIDays i Paris.