Marknadsför ditt API i tävlingen om Sveriges bästa API

Fram till 23/3 2012 så pågår tävlingen Sveriges bästa API där alla APIer i API-katalogen är med och kämpar om ära och skryträttigheter. Har du själv ett API så se till att det får så många röster som möjligt. Här kommer lite praktiska tips på vad som du kan göra för att marknadsföra ditt API.

Blogga om tävlingen

Det enklaste sättet är att tala om för alla dina användare och läsare att tävlingen pågår och att det går att rösta på ditt fantastiska API. Blogga om det, twittra om det, google plussa om det… Länka till ditt APIs sida i API-katalogen (tex http://www.mashup.se/apikatalog/apier/openaid-bistands-api) och be dem klicka på Google +1 knappen. Om du skriver något om tävlingen och ditt API så hör av dig till mig (@andreaskrohn, andreas@dopter.se eller +Andreas Krohn) så sprider jag det gärna vidare i mina nätverk.

Visa tävlingsbanner

Som komplement till ditt blogginlägg om tävlingen så har vi gjort banners som du kan visa på din sajt för att få fler att rösta på just ditt API. Ladda ner den banner du önskar och länka den till ditt APIs sida i API-katalogen (tex http://www.mashup.se/apikatalog/apier/fraktjakt-api).

Gör det möjligt att rösta direkt från din sajt

Mest effektivt (och lite mer avancerat) är att låta folk rösta direkt från din sajt. Det är inte så svårt, följ bara dessa steg…

  1. Skapa en egen +1 knapp där du anger “URL to +1” (gömmer sig under “Advanced options”) till ditt APIs sida i API-katalogen (tex http://www.mashup.se/apikatalog/apier/sveriges-radios-api).
  2. Klipp ut den genererade koden och klistra in den i HTML-koden för din egen sajt där du vill visa knappen.
  3. Skriv en liten text för att förklara varför folk ska klicka på +1 knappen – nämligen för att ditt API är bäst och hela Sverige borde erkänna detta!