Öppna APIer på Øredev

Nästa vecka så kommer jag att vara på Øredev i Malmö och prata om Open APIs – Risks and Rewards. Själv ska jag ge en översikt av öppna APIer (dvs publikt tillgängliga APIer) och komma med praktiska tips på hur man kommer igång och konsumerar samt publicerar APIer. Men jag är inte ensam på scen utan jag får riktigt bra sällskap av Hampus Brynolf från Intellecta och min Nordic APIs medgrundare Travis Spencer.

Hampus kommer att prata om möjligheterna med öppna APIer och utgå från Twittercensus som exempel på vad man kan åstadkomma. Jag förväntar mig många snygga visualiseringar av komplex data och tydliga förklaringar av komplexa sammanhang, dvs vad Hampus alltid så bra kan leverera. Travis kommer att prata om säkerhetsriskerna med öppna APIer och hur man hanterar dem med existerande verktyg och metoder.

Det ska bli fantastiskt roligt att åka till Øredev, har velat göra det i åratal men det har aldrig blivit av. Hoppas att vi ses där, det är inte för sent att köpa biljetter till alla Øredevs 5-dagars djupdykning i det senaste inom programmering. Jag hoppas också att vi ses på Nordic APIs for BusinessInternetdagarna i slutet av November..