Nordic APIs kommer till Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo

Hur följer man upp 2013 då vi på Nordic APIs organiserade 9 konferenser? Givetvis med en turné till (nästan) alla nordiska huvudstäder på en vecka (ursäkta Rejkavik, nästa år kanske). Först var planen bara att åka till Köpenhamn, Helsingfors och Oslo men vi såg så stort intresse att vi har bestämt oss att även komma till Stockholm. Det blir en intensiv vecka för oss, men för er så betyder det att ni investerar en halvdag av er tid och får en hel massa insikter om APIer på köpet.

Privata och publika APIer

Temat för vår turné är “Public and Private APIs”, alltså hur man maximerar värdet av både privata interna APIer och publika öppna APIer. Detta är ett viktigt tema då den absoluta majoriteten av APIer är interna och ej används utanför en organisation, men det som ofta diskuteras är publika APIer. Vi vill titta på hela spektrat och utforskar dessa frågor redan på Nordic APIs blogg.

Till vår hjälp har vi en rad fantastiska talare, tex Pernilla Näsfors från Världsbanken (talar i Stockholm), Cathrine Lippert från danska Digitaliseringsstyrelsen (talar i Köpenhamn och Kristin Lyng från MET Norge (talar i Oslo). Dessutom så har vi talare från Twilio, Axway, Layer7 Technologies, Mulesoft och Ping Identity samt givetvis mig själv och min partner-in-crime Travis Spencer.

Denna vecka ut (till 28/2) finns fortfarande early bird biljetter för Stockholm till försäljning för Nordic APIs Stockholm. Passa på innan priset höjs.