API-presentationer och workshops på Nordic APIs Platform Summit

20–22 oktober är det dags för en ny Nordic APIs konferens, denna gång Nordic APIs Platform Summit i Stockholm. Det kommer att bli ett riktigt bra event och jag räknar med att vi ses där.

API-plattform

Temat för i år är “transforming your business into an API platform”. Alltså att gå från att publicera ett API till att bli en plattform som andra använder att bygga vidare på och som fungerar som tillväxtmotor för företaget. Att uppnå detta är en riktig utmaning och på Nordic APIs Platform Summit kommer vi att diskutera problemet från många vinklar – arkitektur, affärer, marknadsföring, API design, säkerhet etc.

Workshops

Totalt har vi över 40 talare, så det blir några intensiva dagar. Första dagen (20 oktober) håller vi workshops. SmartBear kommer att prata om API-testning med SOAPUI, ett perfekt tillfälle att gå en genomgång av det som ofta saknas i ett API-projekt – kvalitetskontroll.

Själv kommer jag tillsammans med Kin Lane att ge en ordentlig introduktion till APIer. Känner du dig osäker på vad ett API är, exakt vad det kan användas till eller vilka vertyg man kan använda så rekommenderar jag verkligen att du kommer till vår workshop.

Fantastiska talare

Dag 2 och 3 (21–22 oktober) så är det konferens med talare från stora företag med mycket API-erfarenhet, bla LEGO, CA Technologies, SoundCloud, Microsoft och Intel. Vi har också en hel del talare från svenska startups, tex FishBrain, Waitress och Tictail.

Här kommer en kort lista på bara några av de presentationer som finns på agendan:

  • Build an API Platform One Brick at a Time – LEGO delar med sig av sina erfarenheter att bygga partnerskap med APIer
  • The Architecture of an API Platform där 46elks presenterar hur de har byggt upp arkitekturen bakom sin SMS API-plattform
  • Growth Hacking APIs, Vanessa Meyer från LoadImpact delar med sig av tips om hur man kan använda APIer i sin tillväxtstrategi
  • The Rise of Open Banking om hur the Open Bank Project siktar på att alla banker ska ha öppna APIer
  • The Art of Effective API Design med Ronnie Mitra. Alla som har sett Ronnie tala vill se honom igen, mer insikter och bättre presentationsteknik får man leta efter.

Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter från många öppna data projekt i Building Open Data Platforms: an Insider’s Perspective.

40% rabatt

Klicka här för att komma direkt till registreringen så får ni 40% rabatt på biljettpriset (fram till fredag kl 23:00) med rabattkoden mashup. Jag hoppas verkligen att ni kan komma!