Kom och presentera på Nordic APIs!

Kom och presentera på Nordic APIs!

I oktober är det dags för nästa Nordic APIs konferens i Stockholm – denna gången under namnet Nordic APIs Platform Summit. Just nu letar vi efter talare till konferensen, så om du har erfarenhet av att använda eller publicera APIer så vill jag gärna komma i kontakt med dig så maila mig om du är intresserad.

API-plattform

Fokus på konferensen är på hur man bygger och på bästa sätt använder sig av API-plattformar. Vi på Nordic APIs har valt att definiera en API-plattform som något som:

  • Ger tillgång till en organisations kärnverksamhet
  • Är tekniskt och icke-tekniskt skalbart – dvs att både servrar, support och säljorganisationen är skalbara.
  • Ger API-konsumenter möjlighet att skapa nytt värde, att bygga vidare på plattformen
  • Att APIet är en av nycklarna i att säkra ett företags position som marknadsledare
  • Att APIet ses som affärskritiskt av ledningen

Som ni ser så är mycket av definitionen av en API-plattform organisatoriskt och inte tekniskt, men för Nordic APIs Platform Summit så är vi intresserade av både den tekniska vinkeln och den affärsmässiga.

Kom och presentera

Har du erfarenheter att dela med dig ifrån ett projekt där du löste ett specifikt tekniskt API-problem? Har du skapade en ny API-baserad affärsmodell för ditt företag eller använt APIer som en del i marknadsföring? Har du lärt dig den hårda vägen hur ett API ska och inte ska designas? Har du använt många APIer i en app och vet hur man gör det på ett effektivt sätt? Har du någon annan ide om vad vi bör prata om på Nordic APIs Platform Summit?

Maila mig så har du en chans att göra som LEGO, SoundCloud, Kin Lane, Ellen Sundh och många andra och vara med på det bästa API-eventet i Norden! Ännu mer information om Nordic APIs Call for Speakers hittar du här.